Gemini Route Logboek van Alles wat Contact
 
<< >>
27 april 2007 Islas de Rosarios, 20 mijl ten zuiden van Cartagena 10° 10.646' N 75° 45.169' W, FRANS
islas de rosario
  Vandaag pas om 12.30 vertrokken. Boodschappen, immigratie en de Gemini vaarklaar maken, die ochtend was zo om. Onderweg bleek de autohelm ontregeld met een roerstandaanwijzer helemaal van slag. Bij de reparatie van het schroefaslager is die er af geweest, dus dat moet ik wellicht vanavond nog ff nakijken, hoewel ik daar nu echt geen zin in heb. De aanloop naar deze ankerplek had zijn hairraising momenten. De chef van Club Nautico had me een detailkaart van de Rosarios verkocht en een route tussen de koraalriffen voorgesteld naar een plek waar de Gemini ook een heftige squal zou kunnen weerstaan. De zon stond al laag dus van eyeball navigation kwam niet veel terecht en als je alleen vaart kun je moeilijk sturen en even snel de mast in. Het dieptealarm gilde het dan ook afentoe uit, maar het is gelukt.

  Het baaitje is prachtig. De huisjes zijn, zo te zien, ooit mondaine vakantieverblijven geweest. Ze zien er nu vervallen uit en zo op het 1e gezicht zijn het arme mensen die er in wonen. Ze hebben geen licht en stoken vuurtjes, waarschijnlijk tegen de ' dangeroes' (muskieten e.d.)

  Op de ankerplaats in Cartagena heb ik zo'n squal meegemaakt, heftig onweer met wind uit het zuiden van zo'n 35 knoop. Er gingen twee jachten van hun anker (via kanaal 67 houden we elkaar met de marifoon op de hoogte) waaronder een Franse knikspant. De schipper was waarschijnlijk de leuke balconnetjes in de stad aan het bekijken. Rakeling scheerde het schip langs mijn Hongaarse buren die geen motor hebben (gebroken krukas) en dus niets kunnen ontwijken. Vlak voor de marina en naast de Hongaren kreeg het anker weer vaste bodem. De wind ging ruimen en het Franse jacht werd alsnog een bedreiging voor de Hongaren. Met de dikke oranje ballonfenders, die ik sinds St Maarten meesleep, heb ik ze kunnen helpen. Trouwens, de Gemini en het Italiaanse jacht naast mij werden wel door die wind een aantal meters verzet.
  Morgen zet ik koers naar Cayo Holandès van de San Blas eilanden, 180 mijl verderop. Met een gemiddelde snelheid van 5 knopen zal ik er zo'n 36 uur over doen. Er is wind uit de noordhoek voorspeld, wie weet zit het mee morgen.
terug naar de reisverslagen  kijk´s op de kaart:
  FRANS zit hier ongeveer

april 2006
 Isla de Margarita
 - Aad & Frans

maart - april 2006
 Curaçao-Isla de Margarita
 - Stefan, Richard & Frans

mei-juni´05
  Cuba-Jamaica-Haiti-
 Curaçao
 - Toos, Wilma &Frans

april.´05
  Cuba zuidkust
 - Harriet &Frans

mrt-apr.´05
  Cuba
 - Frans

februari´05
  St Maarten-St Croix-
 Puerto Rico-
 Dom.Republiek-Haiti-
 Jamaica-Cuba
 - Art, Lies & Frans

kerst´04 - jan´05
 Kp Verden - St Maarten
 - Iris & Frans

najaar 2004
  Ned-Gran Canaria
 - Lino & Frans


All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT