Aangepast zoeken
  17-08-2004 Falmouth -LINO
"Falmouth is een bijzondere haven. Het is niet alleen een zeehaven, maar ook een van de erkende uitvalbasis voor zeilende 'overstekers'. Mensen die dus net als wij naar Spanje willen of nog verder."

 

  24-01-2005 Berichten van zee -IRIS
"Het leven aan boord heeft langzamerhand een eigen ritme gekregen. Het wachtsysteem van 2 uur op, 2 uur af voldoet goed."


De schipper, Frans G. Schilder

De schipper, Frans G. Schilder (13 december 1947) Hagenees, maar toch uiteindelijk in Rotterdam gaan wonen. Ging in zijn jonge jaren met zijn oudere broers mee zeilen. Hij was uiteindelijk de enige die er geen genoeg van kon krijgen. In plaats van zijn huiswerk maken zat hij vroeger maar bootjes te tekenen en in botenboekjes te bladeren.


Zijn eerste bootje een open zeilboot (Simoun 4.85) werd al rap gevolgd door een Hurley (7.10 m) waar hij zich er nog steeds op betrapt over te zitten “remenissen”; het was zijn kennismaking met de zee. Na 6 jaar met een Friendship 28 te hebben gezeild, wist hij het zeker: er moest een zeilschip komen om lange reizen mee te kunnen maken, sterk, betrouwbaar en van een goede ontwerper. Verder moest er ruimte genoeg zijn om met zijn maatje 46 uit de weg te kunnen. De stalen Koopmans 46, ook wel Frisian genoemd, werd uit Turkije gehaald. Robert, de vorige schipper had er in de loop van 15 jaar een deel van de atlantische oceaan en zogoed als de heel middellandse zee mee doorkruist.

Eind 2004 is de schipper gestopt met zijn business, forensische psychologie. Af en toe, als de bodem van de scheepskas weer eens te zien is, zal hij als freelancer weer effe aan de slag moeten...

 

 
All Rights Reserved 2005-2010. http://www.sy-gemini.nl Design by IMAGEPOINT